Home / Nieuws / Groen van jaloezie

 

image-4514049

In deze tijd waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat, worden er allerlei onderzoeken gedaan naar de duurzaamheid van de gemeenten. En Eindhoven komt goed uit de bus. Uit een onderzoek van de universiteit Wageningen waarbij bij 31 grote steden het groen per woning werd gemeten is Eindhoven de vijfde groenste stad met 102 m2 groen per woning.

Verbeterde leefomgeving, duurzame energie en mobiliteit

errinOok op andere vlakken van duurzaamheid scoort Eindhoven goed. Er is ruim 6 miljoen subsidie van de Europese commissie verstrekt voor duurzame mobiliteit en energievoorziening voor de wijken Strijp, Eckart en Vaartbroek. Hiermee is Eindhoven een van de “Smart Cities Call Horizon 2020”. Een consortium bestaande uit VolkerWessels, Park Strijp Beheer, Woonbedrijf, Technische Universiteit Eindhoven, KPN en de Gemeente Eindhoven gaat het voorstel “TRIANGULUM, initiate, demonstrate, replicate” uitvoeren. Met een looptijd van vijf jaar, € 6,4 miljoen en 254 ‘mensmaanden’ worden er sector overschrijdende beleidsterreinen van energie, mobiliteit, innovatie en data gecreëerd ter verbetering van de leefomgeving, duurzame energie en mobiliteit.

Eindhoven de slimste

Duurzame energie en mobiliteit klinkt ingewikkeld maar in de praktijk houdt dat in dat er slimmer geparkeerd kan worden door middel van apps, er meer en sneller elektrische auto’s opgeladen kunnen worden, er een ondergrondse infrastructuur is en er woningen zijn met een slim energie management systeem. Kortom, duurzaamheid ten top.\

TUe hoofdgebouw - beeld st040

Eindhoven de gekste

Duurzaamheid en groen wellicht niet de eerste woorden waar je aan denkt bij Eindhoven maar zeker niet meer te verwaarlozen met de vooruitstrevende plannen van de gemeente. Ook qua herbestemming is Eindhoven koploper. Dit blijkt uit projecten zoals de renovatie van Mariënhage. Meer over deze herbestemmingsplannen met thema hart & ziel vindt je hier.